TÄYTÄ LAINAHAKEMUS -SAAT LAINAPÄÄTÖKSEN HETI


Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyistä kysymyksistä saat apua yhdistelylainan hakemiseen. Tutustu yleisimpiin kysymyksiin ennen asiakspalveluun yhteydenottoa. Todennäköisesti löydät vastauksen nopeammin lukemalla tämän sivun läpi.

Lainan hakeminen

Kuka voi hakea lainaa?

Yhdistelylainaa voi pankin tai rahoitusyhtiön kautta hakea kuka tahansa, jolla on tarvetta usean pienen lainan yhdistämiseen. Hakijalla on oltava luottotiedot kunnossa, ja usein myös vakituinen työpaikka vaaditaan. Mitään tiettyjä kuukausituloja ei kuitenkaan vaadita, eikä yhdistelylainan hakemiseen ole muita vaatimuksia, kuin täysi-ikäisyys. Hakijalla on myös oltava suomalainen pankkitili, sekä osoite Suomessa. Tärkein kriteeri haettaessa on se, että hakijalla on useita lainoja, joiden maksuun hän haluaa helpotusta. Jos luottotiedot ovat menneet, voi yhdistelylainan sijaan saada Takuu-Säätiöltä järjestelylainan, tai oman kotikunnan kautta sosiaalisen luoton.

Mistä yhdistelylainaa saa?

Yhdistelylainaa myöntävät useat pankit ja rahoitusyhtiöt. Eri pankit myöntävät eri suuruista yhdistelylainaa, mutta 50 000 euroa on yleensä korkein summa, jolla yhdistelylaina voidaan ottaa. Helpoin keino parhaimman ja halvimman yhdistelylainan saamiseen on niiden kilpailuttaminen jonkin sivuston avulla. Tähän on kehitetty suomenyhdistelylaina.fi, joka kilpailuttaa hakijalle erilaiset yhdistelylainat valmiiksi, yhdellä hakemuksella. Näin hakijan ei itse tarvitse kilpailuttaa yhdistelylainoja lukuisten eri pankkien tarjonnasta.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen jotain?

Yhdistelylainan hakeminen suomenyhdistelylaina.fi:n kautta on täysin ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Hakemuksen täytettyäsi saat sähköpostiisi lainatarjouksia niiltä pankeilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa. Voit rauhassa tutkia näitä, ja valita itsellesi parhaan lainan. Lainaa ei ole pakko ottaa, jos et löydä mieleistä tarjousta.

Lainapäätökset

Kuinka paljon voin saada yhdistelylainaa?

Eri pankit myöntävät eri suuruisia yhdistelylainoja. Suurin yhdistelylaina on 50 000 euroa, mutta kaikki pankit eivät voi myöntää ihan näin suurta lainaa. Mitä pienempi yhdistelylaina on, sitä enemmän valinnanvaraa yleensä on pankin valitsemisessa. Yhdistelylainaa voidaan ottaa yleensä kaikkea 5000 e ja 50 000 e välillä.

Saako työtön tai luottotiedoton yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan saamiseen vaaditaan yleensä vakituisia tuloja, koska lainaa ollaan ottamassa niin suuri summa. Poikkeuksiakin toki saattaa löytyä, ja aina kannattaa jättää maksuton hakemus vaikka ei ole varma saako lainaa vai ei. Luottotiedoton ei voi saada pankista yhdistelylainaa, vaan tällöin kannattaa ottaa yhteyttä Takuu-Säätiöön, josta voi saada järjestelylainan, tai oman kotikunnan sosiaalipalveluihin, joista voi saada sosiaalisen luoton. Suomenyhdistelylaina.fi ei voi vaikuttaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainapäätöksiin.

Voinko maksaa lainan nopeammin pois kuin kuukausierissä on sovittu?

Otetun lainan voi milloin tahansa maksaa kokonaisuudessaan takaisin. Lainaa voi myös jonakin kuukautena maksaa takaisin hieman enemmän, jos haluaa. Jos haluat muuttaa kuukausittaista lainaerää, ole yhteydessä siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön josta olet lainan ottanut.

Mikä on yhdistelylainan korko?

Lainan korko määräytyy lainasumman ja sen takaisinmaksuajan pituudesta. Jokaisella pankilla on myös hieman erilainen laskukaava korolle, joten lainan korko riippuu täysin pankista. Tämän vuoksi kilpailuttaminen on niin tärkeää, sillä korot voivat vaihdella suurestikin eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Yhdistelylainalla ei siis ole mitään vakio korkoa, vaan se määräytyy jokaiselle lainalle erikseen.

Kuinka kauan lainan saamisessa kestää?

Koska yhdistelylaina on yleensä melko suuri summa, jopa kymmeniä tuhansia euroja, eri pankkien lainatarjousten saamisessa voi kestää parista tunnista pariin päivään. Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, saat rahat tilillesi niin pian kuin mahdollista. Joidenkin pankkien rahaliikenteessä voi kestää hieman kauemmin, mutta lainan saamisen ei pitäisi kestää enempää kuin korkeintaan pari päivää.